Wat moet je allemaal regelen – maand 6

Als je 6 maanden zwanger bent, zul je merken dat je baby steeds meer begint waar te nemen van de wereld buiten de baarmoeder. Zo kan hij of zij geluiden horen die luid genoeg zijn en luisteren naar jouw stem. Op deze manier herkent je baby straks jouw stem en die van je partner al direct. Dat is een warm welkom in de wereld die helemaal nieuw is voor je kleintje!

Kinderopvang alvast regelen?

Dit is ook het moment om na te denken over kinderopvang voor wanneer je weer aan het werk gaat. In sommige regio’s zijn populaire kinderopvanglocaties snel volgeboekt en hanteren ze een wachtlijst. In bepaalde steden hebben zelfs basisscholen lange wachtlijsten. Het is daarom slim om op tijd te checken hoe de situatie in jouw omgeving is.

Waar let je op bij het kiezen van kinderopvang?

Het voelt misschien vreemd om al na te denken over kinderopvang terwijl je baby nog niet geboren is. Toch is het goed om je hier alvast goed op voor te bereiden. Zo kun je op websites zoals 24baby een aantal tips die je kunnen helpen. Maar vraag ook eens ouders om advies die al gebruikmaken van kinderopvang, zo krijg je waardevolle ervaringen uit de praktijk.

Vergeet deze maand vooral niet volop te genieten van de bewegingsvrijheid die je nu nog hebt. Je buik voelt misschien al groot, maar de komende drie maanden zal hij alleen maar groter worden!